torsdag 24 januari 2008

Älvsbyhus ringde idag...

Man blir ju alltid lite spänd när man ser på mobilens nummerpresentation att det är Älvsbyhus som ringer. Förvisso är huset ett av de roligaste projekten man haft, men det är ju ändå lite spännande eftersom man aldrig varit med om det förut.

Älvsbyhus hade först en del frågor om hur vi ville inreda övervåningen, angående val av dörrar, om vi ville köpa enklare typ av kakling av övre badrum osv. Så vi valde lite finare dörrar och valde även nej på kakling...
Vi passade såklart även på att fråga lite saker eftersom det nu börjar droppa in lite papper hemma. Häromdagen kom exempelvis servisanmälan på el mm. så nu är det löst också.

Men, i slutänden så blev det en del snack om barn. Tydligen så är det så att alla hussäljare får ringa runt till de som köpt för att "inventera antalet barn" som kan tänkas behöva barnomsorg respektive skola. Det har ju varit en olustig känsla i magen på slutet med att kommunen plötsligt ändrat sig om skolan. De har ju hela tiden (fortfarande) både på hemsida och i skriftliga husprospektet gått ut med att det skall vara förskola samt skola i de lägre klasserna i Nova-skolan med start i augusti. När vi fick höra att skolan var försenad till oktober fick vi ju även höra att kommunen ändrat sig om de lägre skolklasserna, att de inte skall gå där. Det är ju inte roligt att behöva skicka iväg sina små med skolskjuts, och sen behöva vänta på bussen hem eller kanske bli tvingade att hämta själv med följden att familjer kanske behöver köpa en extra bil för att få familjelivet att fungera. Nu är just vi inte drabbade av det här på ett par år då våra barn bara är 1 & 3 då vi flyttar till Riksten, men det är i alla fall lite olustigt.

Men jag (Roger) kunde inte låta bli att fråga om varför han ringde runt och ville ha uppgifter om barn och man kunde underförstått höra att det var ett ganska känsligt ämne och att det "ryker" lite i diskussionerna... Men jag tror och hoppas att det löser sig på ett bra sätt inom kort.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har också e-mailat kommunen ang nova och fått besked att man arbetar på att finna en provisorisk förskolelösning i avvaktan på att nova skall bli klar. Jag hade dock missat att kommunen bestämt sig för att inte ha någon skola - var det bara för läsåret 2008/09 eller...? / Holmqvist, tomt 18

Anonym sa...

Det låter ju positivt med en provisorisk förskolelösning i avvaktan på att Nova skall bli klar :) Vi får hålla tummarna för att det löser sig!

Ang skolan så fick jag detta till svar från Ann-Chatrin Norrevik:

"Det kommer bara att vara förskoleverksamhet när verksamheten startar i oktober. Skolverksamhet kan bli aktuell senare men det beror på hur många barn i åldern 1-5 år som har behov av förskoleplats och hur många barn det finns i aktuell skolålder."


Jag såg även att de nu har ändrat skrivningen på Botkyrkas hemsida och det står:

"Till en början kommer behovet av både förskola och skola vara ganska låg. Därför KAN förskolan även komma att fungera som skola för de lägre klasserna fram till en ny grundskola byggs."

Tidigare stod det: " Därför KOMMER förskolan att användas till skola...."

Så som svar på din fråga så vet jag inte om det bara är för läsåret 2008/2009 eller vad som gäller.