fredag 11 januari 2008

Fabriksorderdel 1 inskickad...

Japp, då var fabriksordern inskickad, i alla fall den halvan som omfattar hus med tillval osv. Den halva med tapetval mm kvarstår att färdigställa, den skall Älvsbyhus ha senast i mitten av nästa vecka.

Det var väl inte så jättespännande tillval vi gjorde egentligen. I stort kan man väl säga att:
- Vi valde bort ALLA vitvaror ur leveransen.
- Vi valde bort kökstillval så att vi får det enklaste och billigaste köket (att demontera för att montera in eget kök)
- Vi la till ett par vägguttag invändigt för fönsterbelysning, ett utvändigt uttag i "entre-kupan" på framsidan samt förberedelse för antennuttag i stora sovrummet.
- Valde bort vägg- och golvbeläggningar i badrum.
- Valde alla garderober i leveransen "lösa".
- Förberedelse för golvvärme i badrum samt i hallen.
- Tillval garage:
Sen gjorde vi en förändring i garaget. Vi valde till en extra ytterdörr till garaget (som kommer ungefär i rak linje från dörren ut från klädvård) samt valde bort fönstret i garaget. Vi är ganska övertygade om att vi aldrig kommer att köra in bilen där så våra tankar är istället att förbereda garaget för att bli ett så bra förråd som möjligt. Det kommer ju bli barnvagnar, golfklubbor, cyklar, leksaker osv som får parkeras därinne och då är det ju bra att man inte alltid måste passera stora garageporten när man skall in/ut. Inte att förglömma problemet med "två skitiga småbarn" som bär in ett par kilo sand/gegga på kläderna efter att de varit ute och lekt. Då är man nog tacksam att det är lätt att komma in till tvättstugan för "sanering" utan att behöva bråka med en stor garageport eller att behöva få in smutsiga kläder i huset.

Tapetval osv:
Så nu till helgen så blir det lite "race" runt på lite byggmarknader för att titta på tapeter. Man får ju inte (om man inte beställer separat) vidare många tapetprover utan man får egentligen bara en liten kollektion per papper och sen hänvisar man till Boråstapeter respektive Eco´s hemsidor för att kolla in tapeter, med tilläggsinformation om vilka "nummerserier" som ingår i respektive kollektion.

Förra helgen hälsade vi på hos ByggOle i Nacka och nu till helgen skall Mattvaruhuset i Huddinge få påhälsning av oss. Det känns som enda chansen att få se tapeterna i verkligheten. Det lustiga är att de tapeter vi hittils hittat och som vi tycker är snygga är fruktansvärda i "tapetguiden". I alla fall såg de dåliga ut på Lottas dator. Något bättre i Rogers dator... och det var när vi såg skillnaden som vi verkligen insåg att vi måste åka ut och titta. Vilken dator som gav det mest sanna utseendet vet vi ju inte, förrän möjligen i efterhand.

Förra helgen "lånade vi ut" Tobbe då vi åkte och tittade på tapeter. Den här veckan skall han med. Så önska oss lycka till, för att titta på tapeter med en 2.5 åring som lär vägra sitta still - det kan gå hur som helst :o)
*ser fram emot de chockrosa tapeterna i vardagsrummet, prickiga i hallen och lila i köket* :o)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Skönströms!
Vi har nu fått hem papper för fabriksorder. Jag läste just igenom er lista på tillval/borttag och blev lite fundersam, vad menas med
- Valde bort vägg- och golvbeläggningar i badrum.

Har ni varit i kontakt med Älvsbyhus för att göra dessa val?

/Thomas Javing

Anonym sa...

Vad härligt det låter med att välja helt nytt och att få bo helt nytt!
Vårt hus är ju inte sååå gammalt, men jag stör mig en del på tidigare boende... Tapetens ojämna kant fortsätter upp på taket en bit bland annat.. Hur snyggt är det egentligen? Och det är olika färger..

Skönströms husbygge sa...

Javings:
Borttagning av vägg- och golvbeläggning är att Älvsbyhus inte lägger in våtrumsmatta respektive våtrumstapet i badrummet utan det blir rena spånskiveväggar/golv i badrummet vid husleverans. Vi skall kakla badrummen och då är det ju inte så bra att ha nåt på golv och väggar som ändå måste rivas det första man gör innan man påbörjar arbetet med kakling mm. (koder 50/90 samt 50/100 tas bort)

Tips 1:
Sen kan det vara ett litet tips att veta att reglingen är för klen i badrumsväggarna så man måste sätta förstärkningsgips eller liknande innan kakling. Vi hade en liten frågelista just angående badrummet eftersom han som är tänkt att kakla hos oss ville veta lite detaljer och fick bl.a. svar på detta...

Tips 2:
Många av de koder som finns i "krysslistan" som man gick igenom med Älvsbyhus vid beställning av hus går fortfarande att lägga till eller ta bort. Detta trots texten i följebrevet till fabriksordern att det "bara är dessa tillval som går att få".

Vi var på möte hos Claes på Älvsbyhus den 6/1 och gick igenom en hel del frågor innan vi skickade in fabriksordrarna den 7:e januari.
Har även stämt av med en Anna Karlsson på Älvsbyhusfabriken att våra förändringar var okej.

Klanis:
Hus 1 & 3 är fortfarande lediga. Kom igen nu, norrorts-tattare. Det är lätt att åka till jobbet från Tullinge till södra station och sen även nära till Riksten golf :o)