torsdag 17 januari 2008

Fabriksorder del 2 inskickad...

Ja då var fabriksorder del 2 inskickad. Det var alla tapetval samt färger för badrum och tvättstuga på undervåningen. För vår del så behövde vi inte färgsätta badrummet eftersom vi skall kakla, men resten var vi tvungna att göra.

I tvättstugan var vi från början inne på att sätta det ljusgrå golvet samt den ljusbeiga (nästan vita) våtrumstapeten. Men efter att vi läst en del i Älvsbyhusforumet att folk som valt de väggarna upptäckt samt varit missnöjda att det blev lila i de rummen där de använt den tapeten, då fick vi kalla fötter. Jag (Roger) ringde även Älvsbyhus för att höra om det var nåt de kände till, och det var det. Även om det var väldigt sällsynt. Men i alla fall, lila kände vi inte att det var det vi ville ha så vi tog inte risken att få det. Så i tvättstugan blev det för vår del del ljusgrått golv och gråa väggar. Det tror vi duger åt oss :o)

I övrigt kan det annars låta lätt att man "bara skall välja tapeter", men så lätt är det inte. Det är 9 rum som vi skall färgsätta och visst - ganska fort hittar man ett par tapeter som man tycker är fina... men sen då? Då är det typ 6 rum kvar :o)
Och hur kombinerar man ihop det då man har ganska öppen planlösning? Sitter man exempelvis i vardagsrummet blir ju närmaste vägg på ena sidan köksväggen och hallväggen...

Vi fick kanonbra hjälp av en tapetrådgivare på ByggOle i Nacka, hur man på lämpligt sätt kombinerar ihop vissa kulörer och mönster samt vad man skall tänka på vid tapetval. Så för att få en bra kombination överallt så valde vi alla rum knallgröna... :o)
Närå, så illa är det inte. Generellt sett blir det ganska ljusa tapeter i hela huset utom fondväggarna i köket och vardagsrummet som får lite starkare färger.

Och Lotta har just varit med och gjort nåt som hon nästan trodde att hon svurit att aldrig vara med att bestämma... och det är att Tobbes rum blir blått och Majas rum blir rosa. Här kör vi klassiska tjej- och killrum för barnen :o)

Vi passade även på att ta ett extra besök i visningshuset så vi fick ta lite mått och prova vår skiss på layout på övervåning. Tack Claes (på Älvsbyhus) för att vi med kort varsel kunde få komma in i huset. Vi rullade ut ett garnnystan för att se hur barnrummen på övervåningen blev med de sneda dörrarna och anpassningen av rummets slut mot allrummet för att sätta en skjutdörrsgarderob, och vi tror att det kan fungera. Eller i alla fall hoppas vi det :o)

Inga kommentarer: