fredag 11 januari 2008

Dåligt besked om förskola Riksten

Vi fick idag ett tråkigt besked angående förskolan i Riksten. I samband med att Lotta tog kontakt med kommunen angående hur man ställer barn i kö till förskolan (6 månader innan) så fick vi meddelande om att öppnandet av skolan/förskolan är försenad, preliminärt öppnande är nu 1:a oktober.

Man kan ju tycka att nu är vi i början av januari, öppnandet är planerat till augusti. Borde man inte kunna lägga på ett kol och få förskolan klar på 7 månader? Tycker det låter lite dålig planering med tanke på att området varit på gång så länge.

Så, vi kanske borde vara fler som mailar kommunen om det här så de inte sitter still utan förstår problemet. Det ställer ju till en hel del problem för många av oss familjer som flyttar in. Vi själva kanske får problem med föräldrapenningdagar om det skall dra ut flera månader till öppnande och man vill ju inte skola in barnen på annat dagis i augusti för att sen flytta i oktober...

Hoppas det löser sig...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det där med dagis färdigställande lät ju inget kul.
De måste ju vara många barn som behöver en plats, nu när det byggs så mycket.
Protestlista över internet?

Skönströms husbygge sa...

Vilken tur då att vi både har mor- och farföräldrar som är pensionerade som kan tänka sig att vara barnvakter i två månader... :o)

Anonym sa...

Mycket trist med försenad förskola. Jag har nu mailat till kommunen och sagt att vi får stora problem och frågat dem om hur vi kan lösa det. Det bästa vore att Botkyrka betalade sthlm stad så barnen kan gå kvar tills Nova öppnar om öppnandet inte kan tidigareläggas.

Ang. tapetval så lånade vi hem kataloger från närmsta färg/tapetaffär och satt hemma och valde över jul och nyår. Vi har fått tidigare inflyttning och flyttar in redan i maj :-)

Cissi Lindroth (hus 2)

Anonym sa...

Cissi - Vad roligt att ni får flytta tidiagre :)Då ligger ni några veckor för oss då.

Vad bra att du oxå mailat kommunen. Jag mailade Ann-Chatrin Norrvik som är områdeschef för Tullinge och frågade om det finns risk för ytterligare förseningar. Vi får se vad hon svarar.

För er del är det ju bra om barnen kan gå kvar på sin gamla förskola om det fungerar praktiskt för er. Men för oss skulle det inte gå alls. Dels skulle Tobbe flyttas upp från småbarn och få börja ny avdelning till hösten och sen ligger Skogås väldigt långt från både Riksten och våra arbeten. Sen har vi ju Maja som inte ens börjat på dagis. För hennes del känns det egentligen bättre med senare start, men börjar det bli ännu mer förseningar blir det knapert med föräldradagar.

Jag hoppas Botkyrka kommun kan ordna några tillfälliga lokaler tills Nova är färdigbyggd. En annan aspekt är ju att det kan vara svårt att få tag på kompetent personal mitt i en termin (det är ju inte bara en eller två som måste tillsättas) och risken är ju då att man får "ta vad som blir över", dvs de som inte fått jobb någon annanstans. Meddela gärna vad du får för svar.

Ang. tapetval så åkte vi ut till Byggole i Nacka igår igen och fick hjälp av en jätteduktig expedit som hjälpte oss att färgsätta hela huset :) Så det känns jättebra!! Värre är det då med våtrumstapeter/golv till tvättstugan. Det känns inte ens som om tapet och golv passar ihop... Men, men...det ordnar sig nog.
Lotta