måndag 14 januari 2008

Mer om Förskolan Nova

Jag (Lotta) har nu fått svar från områdeschefen för barnomsorgen i Tullinge angående den nya förskolan Nova som byggs i Riksten. Verksamheten beräknas som sagt starta 1 oktober och hon tror (men kan ju inte garantera) inte det kommer bli ytterligare försenat.

Vi kommer nu att vänta med att skicka in ansökan om förskoleplats för Tobbe och Maja. Detta pga kommunens platsgaranti på tre månader som betyder att de är skyldiga att tillhanda ha en förskoleplats inom tre månader efter ansökan. Men OM man skriver i ansökan att man bara kan tänka sig EN förskola, så avsäger man sig den garantin. Detta skulle då betyda att om vi i ansökan skriver att vi vill ha plats på Nova och det blir försenat ända till i tex februari 2009 har inte kommunen skyldighet att erbjuda oss en annan plats utan vi får vänta på att Nova öppnar.

Så någon gång i maj (tre månader innan augusti) får vi ta kontakt med henne igen och höra hur läget är. Visar det sig då att det blir ännu mer försenat får vi kanske söka någon annan förskola.

Men ni andra blivande Rikstensbor som läser det här - Maila kommunen och tryck på angående Nova. Det kan ju bli svårt för dem att ordna fram en massa förskoleplatser på andra förskolor i kommunen med kort varsel om Nova blir jätteförsenat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Vi är oerhört upprörda över Novas försening, samt att kommunen marknadsfört att skola skall bedrivas där, vilket inte kommer uppfyllas. Har mailat kommunen och starkt ifrågasatt detta. Det blir onekligen problem att få ihop det med arbete och försenad förskola.
Vi är riktigt upprörda!
Åsa tomt 10

Anonym sa...

Vad bra att ni oxå mailat kommunen! Jag blir mer och mer arg ju mer jag tänker på det. Hur tror dom att folk ska kunna arbeta utan barnomsorg.

Sen är det ju det där som du skriver att kommunet marknadsfört (och fortfarande gör på sin hemsida) att det ska vara skola för de lägre åldrarna i förskolans lokaler de första åren och nu blir det helt plötsligt ingen skolverksamhet. Nu drabbar det ju inte vår familj, men kanske har ni liksom många andra familjer barn i skolåldern som nu kommer behöva åka skolskjuts till skolan istället för att gå.

Kanske man skulle tipsa lokaltidningen "Mitt i Botkyrka" om kommunens agerande...