måndag 18 juni 2007

Nytt bankbesök - Idag Nordea...





Så idag blev det ett nytt bankbesök. Det är ju hög tid att försöka bestämma sig. Sist var vi ju på Handelsbanken, och om det besöket kan ni ju läsa om i annat blogg-inlägg här...

Men idag var det i alla fall besök på Nordea. Vi hade lite på känn där att de hade nåt bra att erbjuda eftersom vi fått ett skriftligt erbjudande om kreditiv men då med annan husbyggare. Och känslan ljög inte - nu blev vi erbjudna nåt som man kan känna att det går att ta. Eller man kanske kan säga - det blir svårt får nån annan bank att sno åt sig oss som kund om man inte skickar med pengar till oss :o)

Handelsbanken rapade upp avgift på avgift... men här kunde man skriva " 0:- " samt "Ingår" i nästan varenda utvärderingskolumn i det dokument som Roger satt ihop.
Det var inga uppläggningsavgifter, inga kreditavgifter, fria spärrförbindelser, fri värdering, ingen avlyftskostnad vid färdig fastighet osv. Dessutom en riktigt bra kreditivränta. Vanligt är att man erbjuds typ utannonserad rörlig ränta och sen ett påslag typ 0.5% för att det är ett kreditiv... men så "dåliga" var inte Nordea :)

Så nu är det en bank kvar som vi också vet lite "vad de går för"... men de får nog kämpa till lite om vi skall bli kunder där.

Vad som är intressant: Är man inte kund så kan bankerna "dra ner byxorna på sig" för att man skall bli kund. Är man redan kund så får man skambud!

Inga kommentarer: