onsdag 4 juli 2007

Nytt Rikstensbesök...

Nu när hela familjen är återsamlad efter att 3/4:edelar varit i skåne en dryg vecka så var ju ett av de första sakerna vi ville göra var att åka till Riksten och spana. Nu har ju visningshuset utvändigt blivit mer färdigställt sen vi var där senast och det är ju väldigt roligt att se.

Visningshuset 1:a juli (bild lånad från javing.se)












Vi tog tyvärr inga bilder själva för det blev ett väldigt annorlunda besök än vi väntat oss. När vi kom dit på eftermiddagen stod en ensam målare där och hade börjat måla baksidan på huset. Vår nyfikenhet gjorde att vi inte kunde låta bli att gå fram och prata med honom och fråga om vi kunde få gå in, och det var inga problem alls... så med nästan en lite nervös känsla av skyldighet (att man gjorde nåt förbjudet) så gick vi in och tittade runt i huset. Visningshuset är ju av typen Höner special, så det är lite andra rumsstorlekar och fönster på gavlarna, men i stort så är det ju lika. Kändes himla kul att gå in.

Huset var inte färdigställt invändigt, man hade en hel del kvar att göra innan det är färdigt. Bland annat så var inte badrummen klara och köksmontaget pågick. Övervåningen var heller inte påbörjad...

Efter en stund kom målaren in till oss och det blev ett väldigt trevligt samtal. Det visade sig att han inte alls bara var målare, utan han arbetade på ett företag som arbetat typ 20 år med montage av Älvsbyhus så vi fick en trevlig diskussion om både hus, teknik, tillval mm. Han berättade sådär *i förbifarten* att han själv köpt ett Älvsbyhushus i Riksten som ligger i den länga som visningshuset ligger i (inte i vårt direkta närområde).

Så nu sitter vi här hemma och vill göra om lite i det som vi beställt från Älvsbyhus. Bland annat har vi en del tankar om att göra om köket en del, men vi får se om vi känner att vi klarar av det. Alltså om det är praktiskt genomförbart, om tiden kommer att hålla, och om plånboken vill vara med om det :o)

Återigen - ibland vill man att ett år skall gå fort så man får flytta :o)

1 kommentar:

Anonym sa...

Oh, vad det är spännande att följa era tankar om husbygget.
Det kommer att bli kanonfint hos er.
Ser fram emot många sköna kvällar/dagar hos er.
Sätt staket runt tomten så kan vovvarna springa och leka med Tobbe och Maja.
Kramar Mor/Svärmor