måndag 4 juni 2007

Dagens bestyr - bankträff



Vi har ju tidigare varit i kontakt med ett antal banker för att få veta avtal, räntor samt kostnader mm för oss vad gäller lån. Nu när vi bygger nytt måste vi ju ha ett lån i form av ett byggkreditiv och sen när bygget är klart omkring halvårsskiftet nästa år så sätts ju kreditivet om till ett normalt lån.

Eftersom vi nu fått ett par anbud från några andra banker så tänkte vi att vi skulle åka till *vår* bank som vi haft lån och alla konton i sen vi köpte radhuset 2004. Vi är ju absolut inte missnöjda med vår bank på nåt sätt (snarare tvärtom) så vi ville åka dit på ett personligt besök för att ge dom chansen att matcha de andra bankernas upplägg och kostnadsförslag.

Bankbesöket:
Ja vad säger man? Jo det blev ett såntdär bankbesök som man inte alls förväntar sig. Tidigare har man haft en riktigt bra syn på banken och de kontakter man haft genom åren där, men nu fick vi träffa en "säljare" på banken som man undrar vet någonting om det där att erbjuda nåt eller bara läsa innantill. Hon drog sak efter sak, avgifter hit, procentpåslag dit, uppläggningskostnader höger, slutvärderingskostnad vänster, kreditkostnad uppåt och sist men inte minst - hon erbjöd gratis internetbank och kort för oss båda i ett helt år! *Wooooow!!!!*. Man kanske kan lägga till att banktjänsterna på Handelsbanken är gratis så hon måste ju verkligen ha tagit i med kraft för att få oss att stanna som kunder... *ironi*

Efter att hon dragit sitt så sa jag lite finkänsligt (man är ju sån...) att det här var verkligen det överlägset sämsta erbjudandet av alla banker vi varit i kontakt med... Vi berättade lite om vad de andra erbjöd och inte var det tal om att försöka nåt inte - näää, "Oj det har vi svårt att matcha" var ungefär hennes kommentar efter ett par små exempel... och sen var mötet slut :o)

Så nu går vi vidare med 2 av bankerna som vi tyckt erbjudit det bästa upplägget. Inga uppläggningskostnader, kreditavgifter, värderingskostnader mm utan ett rakt och enkelt kreditiv med rörlig ränta med ett mindre procentpåslag och en massa inkluderat...

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, tänk vad lätt det är att få info över internet.
Nu behöver man ju inte ens ringa.

Fast det är klart, jag måste ju bara höra hur det är med barnbarnen också.

Ses snart! Var rädda om er!
Hälsningar Mamma/Svärmor/Farmor