fredag 15 juni 2007

Värdering, huspärm och kontrakt...

Det rullar på lite kan man säga. Igår kom det ett paket från Älvsbyhus som Lotta hämtade ut på posten. Det var vår grundutgåva av huspärm som kom, samt kontrakt och kopior på bygglovshandlingarna.
Pärmen innehåller förvisso inte så mycket info än men varefter tiden går så kommer den innehålla mer och mer...
Fast det är ju alltid spännande att få se lite ritningar. Huset ser ju himla mysigt ut på ritningarna. Den lilla förstukvisten osv... Sen är vi ju *ganska* nöjda också att ha vårat raka söderläge på uteplatsen så när verandan är klar och sommaren kommit så... kommer vi antagligen klaga över att vi inte hittat nån bra skugga :o)

Fasad mot Norr

Fasad mot söder

Fasad mot öster och väster

tomten





Sen hade vi Skandia Mäklarna på besök hemma hos oss idag. Vi (ja i alla fall Lotta, Maja och Tobbe) hade en genomgång med mäklartjejen Caroline och fick veta lite vad hon ansåg om värdering, försäljningspris och om hon tyckte vi skulle göra om nåt innan vi sålde. Hon tyckte vi hade ett fint hus och gissade ett spann där hon trodde försäljningen skulle hamna inom, och det enda hon tyckte vi kunde göra som var värt att göra var att måla trappan vit. En invändig trappa som är ljus brukar göra intrycket bättre än den träfärgade vi har idag. Vi är väl villiga att hålla med om det där med trappan så det får bli det enda invändiga projekt som vi kommer göra på huset innan försäljning... (hoppas vi)

Och kontraktet ja - ja nu har vi skrivit på både för husleveransen inklusive alla tillbehör samt entreprenaden på plats (markarbeten, husuppförande, inredning av övervåning, anslutning av el/vatten/fjärrvärme mm... så nu... är vi snart ännu mer skuldsatta :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det här ser himla trevligt ut, men lite svårt att lämna kommentar.
Får väl se om detta går iväg.
Kram

Anonym sa...

Kommentar till tidigare inlägg.

Huset är verkligen trevligt och även tomten.
Ser verkligen fram emot när man kan åka och titta lite mera på plats, och följa "ert" husbygge.

Anonym sa...

Härligt med skulder, eller hur? Vi har faktiskt gjort en lånebetalning förra månaden så nu har iaf den totala skulden minskat med några tusen ;-)