lördag 7 juli 2007

Tomt och lite kök...

Hej igen, täta uppdateringar plötsligt, men så är det semester också och vi har lite tid för både det ena och det andra...

Sist vi var ute i Riksten så blev det ju lite annorlunda än vi tänkt. Det blev väldig fokus på huset eftersom vi fick gå in. Vi (eller i alla fall Roger) har haft en hel del funderingar över hur området ser ut, vart vår tomt är och hur tomten ser ut idag. Så idag lördag vågade vi oss iväg ut och titta lite. Är man därute en vardag så är det ju helt livsfarligt. Åtminstone om man inte är varselklädd och är på helspänn så inte nån av de 100 stora dumprar, lastbilar och annat som åker runt på området kör över en.

Men idag så kollade vi lite närmare och gissade troligen lite mer rätt om vart vårt hus skall stå...
















Här är den nya vägsnutten Annabergsvägen som vi skall bo på. Den är tills vidare en återvändsgata, men man vet ju aldrig om man fortsätter att bygga vägen vidare vid senare tillfälle. Gissningsvis så ligger infarten till vår tomt hitom det kabelskåp man ser på höger sida om vägen.

















Här borde vår tomt vara - enligt de ritningar som vi sett över området så skall vår tomt vara "uppbuktad" i framkant till vänster och det borde ju innebära att tomten går ut lite mot elverkets station i skogsbrynet. Stolpen mitt i bild borde därmed ligga mitt på tomten (är markerad att den skall bort)

















Och här är ungefär samma vy som på föregående kort, men taget från precis andra hållet


Sen håller vi på en del hemma med funderingar om köket. Det kök som ingår i leveransen från Älvsbyhus är vi inte så förtjusta i, så just nu lutar det åt att vi inte kommer att behålla det. Istället håller vi på och skissar, funderar, ritar om, och funderar igen på hur vi skulle vilja ha det. Så dagsläget där är som skisserna nedan:












Hitom dörren på höger sida är tänkt för placering av kyl & frys. Dörren är in till groventre/tvättstuga.















En lite annan vy så man ser uppifrån lite mer...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tjusigt! Jag funderar också över kök, eftersom vårt redan är lite slitet och sen vill vi ju köpa en skänk och då vore det kul att köpa samma modell på luckorna.. Jag har just hittat att vi har ett Vedum kök så det är en bra start :-)

Anonym sa...

Visst är det väl kul att planera. Innan vi byggde om vårt kök, så var det flera som ritade förslag till oss.
Men, det blev MOBALPA som hade de för oss bästa förslaget.

Anonym sa...

Vi vill också byta kök... i stugan, men det är annat som går före så det får vara som det är så länge.
Fast jag blev lite extra sugen på nytt kök när vi var hos min bror i helgen, hans kök är så snyggt... Men arkitektritat kök i en sommarstuga på 33 kvm... lite overkill kanske.