tisdag 13 maj 2008

Mycket "ös" på sistone...

Det har ju rullat på ganska fort sista veckorna, vi har inte haft tid att uppdatera bloggen riktigt bra heller, men en liten uppdatering kommer här.

I onsdags hade vi slutbesiktning av huset. Då besiktigades hela huset förutom inredningen av övervåningen. Vi hade förberett oss väl, tagit med en "sakkunnig" som skulle hjälpa oss och sen gick vi besiktning. Egentligen uppkom inga stora besiktningspunkter, men väl massor med små. Många skrapmärken invändigt, hack i lister och fula tapetskarvar. Förhoppningsvis åtgärdas såna saker inom kort (de har ju två månader på sig, men man hoppas det går fortare)

Trottoaren snart klar utanför huset...


Annars har vi lagt stor kraft på tomten sista helgerna. Ett stort tack skall både farmor & farfar, samt mormor och morfar ha för att de vardera ställt upp och varit lite "barnvakt" åt de små. På lördag nu satsar vi på att rulla ut gräs på tomten, och det var varit ett riktigt hästjobb att få ut all jord, kratta, avjämna, vattna, avjämna igen, lägga på mer jord, välta... *pust*... men nu är vi ganska nöjda med underlaget så på fredag kommer gräset och på lördag är ett par "slavar" inlånade så rullningen kan bli av. Vi skall rulla c:a 350 kvadratmeter gräs, inte hela tomten men väl det som vi kan rulla eftersom det finns "hinder" på tomten i form av flaggstänger som Älvsbyhus trots sådär 100 påminnelser sista halvåret inte tar bort...

Det är bra att spänna linor tvärs över tomten på massa ställen så man kan se om jorden läggs ut hyfsat plant


I stort sett klart med jorden - den lilla experten på bevattning har tagit över arbetet (den lilla figuren till vänster i bild... *hehe*)


På övervåningen rullar det också på. Nu börjar man se konturerna av rummen växa fram och den här veckan skall man äver sprutisolera taket.

Och i övrigt händer också mycket.
På onsdag levereras köket
På torsdag levereras vitvarorna
På fredag levereras gräset, som sen skall rullas ut på lördag.

I badrummet har kakelsättaren börjat arbeta också. I alla fall med att börja sätta nya skivor på väggar och golv, och sen fortsätta med tätningsarbeten mm. Klinker i hallen skall han också sätta, men när han gör det vet jag inte...

Övervåningens status:


Däremellan går vi också och funderar lite på när vi måste börja packa ner nuvarande hemmet i kartonger också... för det är bara en månad till flytt. Hittils har vi ordnat lite kartonger, thats all :o)

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst är det väl härligt att ni har lite att göra eller?
2 småbarn som tar tid + allt annat att tänka på.
Undrar hur ni ser ut när allt är klart?
Smala och vackra?
Kram