onsdag 16 april 2008

Uppdatering, sista dagen med snickarna...

Det rullar på där ute i Riksten. Idag onsdag är sista dagen som snickarna är i huset. Därefter är dom klara med husmontaget. Då är huset redo för ordentlig städning (av oss) och sen är det dags för elektriker och målare och komma och göra det sista för att undervåning och husstomme skall vara färdigt.

Övervåningen skall man börja med i slutet av månaden. Man har redan börjat leverera material till oss för övervåningen. Bland annat ligger det isolering utanför köksfönstret mm...

Utöver det så har vi nu beställt alla vitvaror till köket samt tvättmaskin och torktumlare till tvättstugan. Köket är också beställt, samt de måttbeställda bänkskivorna och diskbänken. Här shoppas det friskt :o)

Nästa projekt att börja titta på mer allvarligt är tomten. Det gör vi tillsammans med våra grannar... Man vill ju försöka få tomten så klar som möjligt till inflyttningen, åtminstone påbörjad.. Så shoppingmässigt har vi också börjat titta lite på gräsklippare och trädgårdsmöbler.... förutom den där 50" tv:n som jag (Roger) planerar in för väggen i vardagsrummet :o)

Imorgon reser man huset på Annabergsvägen 28 och efter det så skall man med hjälp av lyftkranen lyfta vår altan på plats. Så ikväll måste vi återigen ut och byggstäda för det är återigen galet mycket byggskräp runt huset. Dock är det betydligt lättare skräp viktmässigt än det vi behövde ta hand om i helgen, men ändå - mycket sopor är det...

Lite bilder:

Framsidan, med färdigställd förstukvist:


Baksidan, saknas ett stuprör på garaget men det var transportskadat och såg ut som mjuk spaghetti :o)


Status övervåning, nu med färdigställd ventilation för badrum och köksfläktar.


Vy sett från hallen, bort mot de två "sovrummen"... Golvet är nästan färdiglagt i huset och taklister satta. Till höger på bilden där det står en garderob är hallen, och där läggs inget trägolv för vi skall lägga klinker där.


Vy från smårummen in mot köksdelen, och vardagsrummet till höger:


Golvläggning pågår i köket. Under trägolvet läggs en tunn plastad frigolitmatta som dämpning.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vad härligt att se att det börjar se ut som ett hus!

Men här kommer en pucko-fråga från en inbiten lägenhetsboende:
Bygg-städa?? Ingår inte det i husbygget? Ska ni städa bort pallar och plankor som någon annan lämnar?

Anonym sa...

Yes, nu börjar det att likna något.
Nu är det väl bara att räkna dagarna tills ni flyttar in.

Hoppas solen skiner denna gång när ni bygg-städar.
Kan tänka mig att R var otroligt blöt i helgen av allt regn.
Kram på er hela gänget!
Bibbi, och Kjelle
PS: 50 arbetsdagar K kvar.

Thomas Javing sa...

TJena!
Det ser ju bra ut!
Enligt våra byggare kommer de vara klara med vår bottenvåning i morgon, jag är lite tveksam till det men men,

En fråga:
Visste har ni valt bort samtliga vitvaror? Det gjorde vi med Claes men vi har ändå fått Kyl, Frys + köksfläkt. Har ni fått något?
När vi tittar i tillvalspapprena verkar dessa inte finnas med så det kanske ingår i huset som standard?

/ thomas

Anonym sa...

Kattis: Man kan väl säga så att man säkert kan köpa byggstädningen också, men det känns ju lite onödigt att betala snickare massa pengar för att de skall städa. Bättre att de snickar och gör kvalificerat jobb än att de städar för pengarna :)
Normalt är annars att byggherren, dvs husköparen, står för städning och personallokaler för arbetarna. De bygger huset, skitjobbet gör man själv :o)

Javing:
Köksfläkten kan man inte ta bort. Den måste enligt vad jag fick veta finnas där för att den som besiktigar ventilationen skall kunna göra en besiktning av husets ventilation.
Ang. kyl och frys. Kolla om ni på fabriksordern la till koderna 80/131 samt 80/141 då ni valde bort. Annars ingår de i huset. Gjorde ni det och ändå fått grejorna - Grattis till en Blocket-annons där försäljningen kan bekosta en öl-kyl ;o)

Anonym sa...

Ok, så i er slutliga orderbekräftelse står koderna 80/131 och 80/141 med? Vad är det för pris avdraget på dem?

/Thomas

Anonym sa...

Javing:
Japp, båda de koderna står med i den slutliga orderberkräftelsen. Summorna är strax under 3000:-

Du kan se de koderna i "krysslistan" som ni fyllde i tillsammans med Claes då ni skrev på för hus och entreprenad.

Anonym sa...

Det är ju märkligt! Vi var väldigt tydliga till Claes tyckte jag, "Vi vill inte ha några vitvaror" Sen litade vi tyvärr på att han kunde sitt men tydligen missade han de koderna, så nu får vi välja att antingen tjafsa med honom och älvsbyhus eller sälja kyl/frys privat. De var ju rätt billiga iaf, runt 6000:- för båda två eller?

Anonym sa...

Det är ju märkligt! Vi var väldigt tydliga till Claes tyckte jag, "Vi vill inte ha några vitvaror" Sen litade vi tyvärr på att han kunde sitt men tydligen missade han de koderna, så nu får vi välja att antingen tjafsa med honom och älvsbyhus eller sälja kyl/frys privat. De var ju rätt billiga iaf, runt 6000:- för båda två eller?

Anonym sa...

Hej!
Har ni fått framflyttad start för övervåningen? Vem har sagt när de ska börja?

Har besiktningen av det nedre planet flyttat i datum det med?

/Thomas

Anonym sa...

Javing:
Förstår inte om du menar att det blivit tidigarelagt eller senarelagt (man kan ju tolka framflyttad på två sätt...) men vi har inte hört nånting om nån förändring i inflyttning eller besiktningstider. Har ni?

Anonym sa...

Hej Igen!
Fel ordval av mig, jag menade tidigarelagt, Vad jag har förstått så ska/får? de inte börja med övervåningen föränn efter slutbesiktningen på nedervåningen är klar. Om de börjar med er övervåning nu innebär ju det att de börjar innan besiktningen är klar.

Om de börjar nu så kommer ju erat hus vara klart före planerad inflytt vilket också borde möjliggöra en för er tidigare inflyttning?

Vi har inte hört något om några ändrade tider, jag ringde Claes i går och frågade men de visste inte riktigt när de ska börja med vår övervåning och skulle återkomma till mig..

/ Thomas